Vind hier alles wat je wilt weten over het laten ontwikkelen van een website.

Responsive webdesign

Websites die gebouwd worden volgens de principe van responsive webdesign passen zich aan naar het gebruikte formaat beeldscherm. Zo schaalt een responsive website bijvoorbeeld automatisch lettertypes naar een optimaal formaat en wordt er gezorgd dat afbeeldingen altijd volledig zichtbaar zijn.

Tijd 5/10
Kosten 5/10
Resultaat 7/10

Lees meer: Responsive webdesign

Zoeken

Het gebruik van interne zoekfuncties wordt steeds populairder. Of een dergelijke zoekfunctie echter nuttig is voor een website is niet alleen afhankelijk van de eenvoud waarmee deze te installeren is, maar afhankelijk van diverse andere factoren.

Tijd 5/10
Kosten 4/10
Resultaat 5/10

Lees meer: Zoekfunctie op je website

Vlaggen

Een meertalige website (ook wel multilinguale website genoemd) is een website die in meerdere talen beschikbaar is. Denk hierbij aan een Belgische website die zijn informatie in het Vlaams en in het Frans aanbiedt, of een Zuid-Amerikaanse website met artikelen in het Engels en in het Spaans.

Tijd 8/10
Kosten 6/10
Resultaat 5/10

Lees meer: Meertalige website

Eigen website onderhouden

Content Management Systemen (CMS) maken het mogelijk om zelf aanpassingen aan een website door te voeren. De tijd en kosten die hiermee gemoeid gaan zijn afhankelijk van de aanwezige ervaringen en de benodigde aanpassingen (alsmede de regelmaat hiervan) aan de website.

Tijd 4/10
Kosten 4/10
Resultaat 5/10

Lees meer: Zelf je website beheren

Links ruilen

Links ruilen (Engels: link exchange) is zoals de naam al doet vermoeden het ruilen van links. Wat dit in de praktijk inhoudt is wanneer iemand (partij A) een link op zijn website zet naar iemand anders (partij B). In ruil daarvoor zet partij B ook een link op zijn website naar partij A. Partij A en partij B hebben nu een link geruild.

Tijd 2/10
Kosten 2/10
Resultaat 3/10

Lees meer: Links ruilen

Snelheid

Er kunnen diverse redenen zijn waarom een website traag is. Zo is de web server van grote invloed op de snelheid van een website. Is deze bijvoorbeeld niet overbelast, is de software goed geconfigureerd en staat de server fysiek niet ver weg van de bezoeker?

Tijd 5/10
Kosten 5/10
Resultaat 8/10

Lees meer: Website sneller maken

Introductie

Mailings (ook wel bekend als digitale nieuwsbrieven of newsletters) zijn een bekende vorm van communicatie vanuit een bedrijf. Al voor de komst van het internet werden er door organisaties periodieke mailings verstuurd aan hun (mogelijke) klanten. Gezien het met behulp van het internet nog eenvoudiger is geworden om mailings te versturen zijn deze dan ook populairder dan ooit. Je zult dan ook waarschijnlijk zelf (al dat niet gewenst) met regelmaat meerdere mailings ontvangen.

Tijd 2/10
Kosten 3/10
Resultaat 8/10

Lees meer: Mailing versturen

Bloggen

Pen

De meeste (zo niet alle) van de grote merken wereldwijd hebben een blog dezer dagen. Hoewel er vele voordelen kleven aan het hebben van een populaire blog, kan het tijdrovend en zwaar zijn om relevante blogs te produceren die de doelgroep zal waarderen.

Tijd 8/10
Kosten 2/10
Resultaat 7/10

Lees meer: Bloggen