Weblog over webdesign, SEO, CSS en meer

Er zijn diverse mogelijkheden om Joomla cursussen te volgen. Eerder al behandelden we de verschillen tussen online en live cursussen en tussen in-company en open inschrijving cursussen.

maatwerk cursus

Lees meer: Maatwerk Joomla Cursus: Aandachtspunten

Wij maken (net als vele anderen) dagelijks gebruik van Joomla. Wanneer je echter mensen leert werken met Joomla, dan merk je pas hoeveel handigheidjes je gebruikt bij het bouwen en beheren van een Joomla website. In dit artikel zal ik een aantal tips en trucs voor Joomla noemen, naast extensies en instellingen die je het leven makkelijker maken.

zwembad

Lees meer: Joomla! Tips en Trucs

Een nieuwe Joomla template op je server installeren zou een eenvoudige taak moeten zijn. Je gaat naar de Joomla Administrator, dan naar de 'Extensiebeheer', je selecteert je template en klikt op 'Uploaden & Installeren'. Dit artikel geeft oplossingen voor de gevallen waarin het volgende scherm nadat je die knop hebt ingedrukt geen melding bevat dat het installeren van de template is geslaagd.

joomla template installatie

Lees meer: Joomla Template Installatie - Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen

De tool waarmee je jouw Joomla! website beheert heet de Joomla! Administrator. Met deze tool voeg je artikelen toe, wijzig je instellingen, maak je menu items aan, wijzig je de taal van de website, en nog veel meer. Omdat de Joomla! Administrator zo veelzijdig is, zorgt deze ook voor een boel vragen bij gebruikers. Wij zullen in deze blog een overzicht geven van een aantal veelgestelde vragen, met daarbij de bijbehorende antwoorden.

Joomla! Administrator

Lees meer: Joomla! Administrator: Vragen en Antwoorden

Net als dat er voor- en nadelen zitten aan het volgen van een in-company maatwerk training of open inschrijving geldt dit ook voor een cursus. Het is namelijk mogelijk om Joomla cursussen live to volgen, maar er zijn ook aanbieders die dergelijke cursussen online aanbieden. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee opties?

live training

Lees meer: Joomla Cursus: Online of Live?

Het resultaat dat je uit een Joomla training kunt halen is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van die training zelf. Uiteraard is het bijvoorbeeld ook belangrijk hoe goed de trainers in staat zijn de stof over te brengen en of de locatie rustig is. Daarnaast spelen er ook vele interne factoren mee die de kwaliteit van een Joomla! training sterk beïnvloeden.

resultaat uit training

Lees meer: Zo Veel Mogelijk uit een Joomla Training Halen

Regelmatig bekijken we in Google Analytics op welke zoektermen mensen onze website gevonden hebben. Hier zitten bijna altijd wel termen tussen 'webdesign utrecht', 'webdesigner utrecht' of 'website laten maken utrecht'. Ook komt het met enige regelmaat voor dat offerte aanvragen voor een website worden afgeketst met als reden dat we te ver weg gevestigd zouden zijn. Om eerlijk te zijn heb ik dit nooit heel goed begrepen.

mcdonalds regenboog

Lees meer: Webdesign Bureau in Regio Utrecht of Daarbuiten?

Joomla is een uitgebreid pakket met vele mogelijkheden. Het aanbod aan Joomla workshops is dan ook minstens net zo divers. Zo zijn er cursussen voor beginners en voor gevorderden, maar is het ook mogelijk om een workshop te volgen die specifiek gericht zijn op webdesigners. Daarnaast kun je zelf getraind wordt in het gebruiken van specifieke versies of het onderhouden van Joomla.

types workshop

Lees meer: Verschillende types Joomla Workshops

Een belangrijke keuze bij het besluit om een Joomla training af te nemen is of je deze op locatie gaat doen of in-company. Bij een training op locatie is er normaal gesproken sprake van een open inschrijving. Hierbij schrijven deelnemers zich in op een training die op een bepaalde datum op een bepaalde locatie wordt aangeboden. Bij een in-company training komen er trainers langs om een Joomla training te komen geven in het kantoor van het bedrijf zelf. In veel gevallen zal dit (tot op zekere hoogte) om een maatwerk training gaan. Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen:

in-company training

Lees meer: Joomla Training: op Locatie of In-Company?

Gisteren was er plots enige opschudding op Twitter. Door het online magazine Computable werd namelijk het een nieuwsartikel online gezet waarin zij schrijven over een kwetsbaarheid in Joomla die nu al actief door hackers misbruikt zou worden. Ook nu.nl schreef eerder al over dit lek.

joomla veilig

Lees meer: Is Joomla Onveilig?